2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – swedish

Nyheter och uttalanden om aktuella ämnen som rör energiomställningen, klimatskydd och den nödvändiga utvecklingen mot globalt välstånd.

Funktionell energiomställning vs. tysk energiomställning
Enkelt och enkelt: solceller utan lagring ger fladdrande el, solceller med lagring av el är en mycket tillförlitlig elförsörjning.


Utveckling i stället för förstörelse
Jag betonade planeringssäkerhet redan 1992 i min första bok, "Ascent to the Solar Age". En fungerande energiomställning kräver planeringssäkerhet för ekonomin.


Lönsamhet och försäkringsteknisk matematik
Försäkringskostnader visar hur trolig en viss förlust är och vilka insatser som kan göras för att undvika denna förlust.


Förnuft och väte
Investor vill producera vätgas med hjälp av solenergi i södra Italien, men har ingen aning om hur vätgasen ska transporteras till Tyskland.


Som sand i öknen - som salt i havet
Domedagskulten "Limits to Growth" vill ständigt få oss att tro på en hopplös situation genom att förneka förnybar energi och återvinning.


Planetens sanering tillbaka till 350 ppm CO2
Utan en trovärdig plan för minskning av koldioxidutsläpp är de klimatförnekare, antingen okunniga eller vill missbruka klimatförändringarna för sin egen politiska agenda.


Förbättring av levnadsstandarden
Låt oss nu jämföra levnadsstandarden för en kung för 1 000 år sedan med den för en något fattigare familj i dag. Resor, boende, mat, underhållning, hälsa.


Istället för 400 000 nya lägenheter per år, bättre bostäder
De historiska uppgifterna, stora hus på grund av mindre värmebehov/m², stora hus behöver mindre byggmaterial/m² är felaktiga idag.


Vill du ha total okunnighet?
För Galileo Galilei gällde total okunnighet endast sådant som var meningslöst för den vanliga medborgaren. Inkvisitionen vägrade att titta genom ett teleskop.


Mina 91 minuter i Mastodons helvete Mina 91 minuter i Mastodons helvete
Resultatet av Mastodon-experimentet väcker återigen en gammal fråga: Hur länge skulle stora politiska personer som Willy Brandt och Helmut Schmitd ha överlevt i dagens SPD?


Uppstädning på PR-avdelningen
För tre år sedan drömde jag fortfarande om att bjuda in Greta Thurnberg som stjärngäst till öppningsceremonin. Men Gretas PR-värde har sedan dess sjunkit långt ner i det negativa.


Icke-statliga organisationer vill inte ha en högre levnadsstandard.
Om jag har förstått det rätt ska människor hållas där som i ett stort friluftsdjurpark. Ett exempel på att "spara, begränsa, göra utan".


Off-Grid-mässa i Augsburg
Den nya visionen för en plats mitt ute i ingenstans: Med några veckors mellanrum kommer en Tesla Semi-semitrailerbil med en tankbil, laddas och hämtar den producerade metanolen.


Kejsarens nya kläder
Effekterna av avbokningskulturen var synliga på denna presskonferens: inga kritiska frågor, allt som sägs avskrivs snällt.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – swedish: Nyheter och uttalanden om aktuella ämnen som rör energiomställningen, klimatskydd och den nödvändiga utvecklingen mot globalt välstånd. https://2022.pege.org/swedish.htm