2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – slovenian

Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo.

Funkcionalni energetski prehod v primerjavi z nemškim energetskim prehodom
Preprosto in jasno: fotovoltaika brez shranjevanja zagotavlja nestabilno električno energijo, fotovoltaika s shranjevanjem električne energije pa je zelo zanesljiva oskrba z električno energijo.


Razvoj namesto uničenja
Varnost načrtovanja sem poudaril že leta 1992 v svoji prvi knjigi "Vzpon v sončno dobo". Delujoč energetski prehod zahteva varnost načrtovanja za gospodarstvo.


Dobičkonosnost in aktuarska matematika
Zavarovalni stroški kažejo, kako verjetna je določena izguba in koliko truda je mogoče vložiti, da bi se tej izgubi izognili.


Razlog in vodik
Investitor želi v južni Italiji proizvajati vodik s pomočjo sončne energije, vendar nima pojma, kako bi ga prepeljal v Nemčijo.


Kot pesek v puščavi - kot sol v morju
Kult "omejitev rasti" nas želi z zanikanjem obnovljivih virov energije in recikliranja nenehno prepričevati o brezupnem položaju.


Čiščenje planeta nazaj na 350 ppm CO2
Brez verodostojnega načrta za zmanjšanje emisij CO2 so zanikovalci podnebnih sprememb, ki so bodisi nevedni bodisi želijo podnebne spremembe zlorabiti za svoje politične cilje.


Izboljšanje življenjskega standarda
Primerjajmo življenjski standard kralja pred 1000 leti z življenjskim standardom nekoliko revnejše družine danes. Potovanja, stanovanje, hrana, zabava, zdravje.


Namesto 400.000 novih stanovanj na leto boljše hiše
Zgodovinski podatki, da so velike hiše zaradi manjše potrebe po toploti/m², da velike hiše potrebujejo manj gradbenega materiala/m², so danes netočni.


Želite popolno nevednost?
Pri Galileu Galileiju se je popolna nevednost nanašala le na stvari, ki so bile za običajnega državljana nepomembne. Inkvizicija ni hotela pogledati skozi teleskop.


Mojih 91 minut v peklu Mastodon Mojih 91 minut v peklu Mastodon
Rezultat poskusa z mastodontom ponovno odpira staro vprašanje: Kako dolgo bi velike politične osebnosti, kot sta Willy Brandt in Helmut Schmitd, preživele v današnji SPD?


Pospravljanje v oddelku za odnose z javnostmi
Pred tremi leti sem še vedno sanjal o tem, da bi na otvoritveno slovesnost povabil Greto Thurnberg kot zvezdniško gostjo. Vendar je Gretina vrednost za odnose z javnostmi od takrat padla daleč v negativno smer.


Nevladna organizacija ne želi višjega življenjskega standarda
Če prav razumem, naj bi bili ljudje tam kot v velikem živalskem vrtu na prostem. Primer "varčevanja, omejevanja, brez".


Sejem Off-Grid Augsburg
Nova vizija nekje sredi ničesar: vsakih nekaj tednov se pripelje poltovornjak Tesla Semi s cisterno, se napolni in prevzame proizvedeni metanol.


Cesarjeva nova oblačila
Na tej tiskovni konferenci so bili vidni učinki kulture odpovedi: nobenih kritičnih vprašanj, vse, kar je bilo rečeno, se preprosto lepo zapiše.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – slovenian: Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo. https://2022.pege.org/slovenian.htm