2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – romanian

Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.

Tranziția energetică funcțională vs. tranziția energetică germană
Simplu și clar: energia fotovoltaică fără stocare produce energie electrică fluctuantă, iar energia fotovoltaică cu stocare de energie electrică este o sursă de energie foarte fiabilă.


Evoluție în loc de distrugere
Am pus accentul pe securitatea planificării încă din 1992, în prima mea carte, "Ascensiunea către Era Solară". O tranziție energetică funcțională necesită o securitate de planificare pentru economie.


Profitabilitatea și matematica actuarială
Costurile de asigurare arată cât de probabilă este o anumită pierdere și ce eforturi pot fi depuse pentru a evita această pierdere.


Rațiune și hidrogen
Investitorul dorește să producă hidrogen cu ajutorul energiei solare în sudul Italiei, dar nu știe cum să transporte hidrogenul în Germania.


Ca nisipul în deșert - ca sarea în mare
Cultul apocaliptic "Limits to Growth" vrea să ne facă să credem într-o situație fără speranță, negând energia regenerabilă și reciclarea.


Curățarea planetei până la 350 ppm CO2
Fără un plan credibil de reducere a emisiilor de CO2, aceștia sunt negaționiști ai schimbărilor climatice, fie ignoranți, fie doresc să abuzeze de schimbările climatice pentru propria lor agendă politică.


Îmbunătățirea nivelului de trai
Acum să comparăm nivelul de trai al unui rege de acum 1000 de ani cu cel al unei familii ceva mai sărace din zilele noastre. Călătorii, locuințe, mâncare, divertisment, sănătate.


În loc de 400.000 de apartamente noi pe an, case mai bune
Datele istorice, casele mari din cauza cererii mai mici de căldură/m², casele mari au nevoie de mai puține materiale de construcție/m², sunt inexacte astăzi.


Vrei ignoranță totală?
În cazul lui Galileo Galilei, ignoranța totală se referea doar la lucruri care nu aveau sens pentru cetățeanul de rând. Inchiziția a refuzat să se uite prin telescop.


Cele 91 de minute petrecute în iadul Mastodon Cele 91 de minute petrecute în iadul Mastodon
Rezultatul experimentului Mastodon ridică din nou o întrebare veche: Cât timp ar fi supraviețuit marile figuri politice precum Willy Brandt și Helmut Schmitd în SPD-ul de astăzi?


Curățenie în departamentul de PR
În urmă cu 3 ani, încă visam să o invit pe Greta Thurnberg ca invitată vedetă la ceremonia de deschidere. Dar valoarea de PR a Gretei a căzut de atunci mult în minus.


ONG-ul nu dorește un nivel de trai mai ridicat
Dacă am înțeles corect, oamenii vor fi ținuți acolo ca într-o mare grădină zoologică în aer liber. Un exemplu de "a economisi, a limita, a face fără".


Off-Grid Fair Augsburg
Noua viziune pentru undeva în mijlocul pustietății: la fiecare câteva săptămâni, un camion cu semiremorcă Tesla Semi trece cu o remorcă cisternă, se încarcă și preia metanolul produs.


Hainele noi ale împăratului
Efectele culturii de anulare au fost vizibile la această conferință de presă: nu există întrebări critice, tot ceea ce se spune este pur și simplu scris frumos.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – romanian: Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală. https://2022.pege.org/romanian.htm