2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – norwegian

Nyheter og uttalelser om aktuelle temaer knyttet til energiomstilling, klimavern og den nødvendige utviklingen mot global velstand.

Funksjonell energiomstilling vs. tysk energiomstilling
Enkelt og greit: solceller uten lagring leverer flakkende elektrisitet, solceller med elektrisitetslagring er en svært pålitelig strømforsyning.


Utvikling i stedet for ødeleggelse
Jeg la vekt på planleggingssikkerhet allerede i 1992 i min første bok, "Ascent to the Solar Age". En fungerende energiomstilling krever planleggingssikkerhet for økonomien.


Lønnsomhet og aktuarmatematikk
Forsikringskostnader viser hvor sannsynlig et bestemt tap er og hvilken innsats som kan gjøres for å unngå dette tapet.


Fornuft og hydrogen
Investor ønsker å produsere hydrogen med solenergi i Sør-Italia, men aner ikke hvordan hydrogenet skal transporteres til Tyskland.


Som sand i ørkenen - som salt i havet
Dommedagskulten "Limits to Growth" vil stadig få oss til å tro på en håpløs situasjon ved å nekte fornybar energi og resirkulering.


Planetens opprydding tilbake til 350 ppm CO2
Uten en troverdig plan for CO2-reduksjon er de klimafornektere, enten de er uvitende eller ønsker å misbruke klimaendringene til sin egen politiske agenda.


Forbedring av levestandarden
La oss nå sammenligne levestandarden til en konge for 1000 år siden med levestandarden til en noe fattigere familie i dag. Reiser, bolig, mat, underholdning og helse.


I stedet for 400.000 nye leiligheter per år, bedre boliger
De historiske dataene, store hus på grunn av mindre varmebehov/m², store hus trenger mindre byggemateriale/m², er unøyaktige i dag.


Ønsker du total uvitenhet?
Hos Galileo Galilei gjaldt total uvitenhet bare ting som var meningsløse for den vanlige borger. Inkvisisjonen nektet å se gjennom et teleskop.


Mine 91 minutter i Mastodonthelvete Mine 91 minutter i Mastodonthelvete
Resultatet av Mastodont-eksperimentet reiser et gammelt spørsmål på nytt: Hvor lenge ville store politiske skikkelser som Willy Brandt og Helmut Schmitd ha overlevd i dagens SPD?


Opprydding i PR-avdelingen
For 3 år siden drømte jeg fortsatt om å invitere Greta Thurnberg som stjernegjest til åpningsseremonien. Men Gretas PR-verdi har siden falt langt inn i det negative.


Ikke-statlige organisasjoner ønsker ikke høyere levestandard
Hvis jeg forstår det riktig, skal folk holdes der som i en stor utendørs dyrehage. Et eksempel på "å spare, begrense, klare seg uten".


Off-Grid-messen i Augsburg
Den nye visjonen for et sted midt i ingenmannsland: Med noen ukers mellomrom kommer en Tesla Semi semitrailer forbi med en tankhenger, lades opp og henter metanolen som produseres.


Keiserens nye klær
Effekten av avlysningskulturen var synlig på denne pressekonferansen: ingen kritiske spørsmål, alt som blir sagt blir ganske enkelt avskrevet pent.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – norwegian: Nyheter og uttalelser om aktuelle temaer knyttet til energiomstilling, klimavern og den nødvendige utviklingen mot global velstand. https://2022.pege.org/norwegian.htm