2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian

Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról.

Funkcionális energiaátállás vs. német energiaátállás
Egyszerűen és világosan: a fotovoltaika tároló nélkül villamosenergiát szolgáltat, a fotovoltaika villamosenergia-tárolóval nagyon megbízható áramellátást jelent.


Evolúció a pusztítás helyett
Már 1992-ben, első könyvemben, a "Felemelkedés a napkorszakba" címűben hangsúlyoztam a tervezési biztonságot. A működő energiaátálláshoz a gazdaság számára tervezési biztonságra van szükség.


Nyereségesség és biztosításmatematikai matematika
A biztosítási költségek megmutatják, hogy mennyire valószínű egy bizonyos kár, és milyen erőfeszítéseket lehet tenni a kár elkerülése érdekében.


Ok és hidrogén
A befektető napenergiával akar hidrogént előállítani Dél-Olaszországban, de fogalma sincs, hogyan szállítsa a hidrogént Németországba.


Mint a homok a sivatagban - mint a só a tengerben.
A világvége szekta "A növekedés határai" folyamatosan egy reménytelen helyzetet akar elhitetni velünk a megújuló energia és az újrahasznosítás tagadásával.


A bolygó megtisztítása 350 ppm CO2 szintre
A CO2-csökkentésre vonatkozó hiteles terv nélkül ők az éghajlatváltozás tagadói, akik vagy tudatlanok, vagy vissza akarnak élni az éghajlatváltozással saját politikai céljaik érdekében.


Az életszínvonal javítása
Most pedig hasonlítsuk össze egy király 1000 évvel ezelőtti életszínvonalát egy valamivel szegényebb család mai életszínvonalával. Utazás, lakhatás, élelem, szórakozás, egészség.


Évi 400.000 új lakás helyett jobb házakat...
A történelmi adatok, miszerint a nagy házak kevesebb hőigényt igényelnek négyzetméterenként, a nagy házak kevesebb építőanyagot igényelnek négyzetméterenként, ma már pontatlanok.


Teljes tudatlanságot akarsz?
Galileo Galilei esetében a teljes tudatlanság csak olyan dolgokra vonatkozott, amelyek az átlagpolgár számára értelmetlenek voltak. Az inkvizíció megtagadta, hogy távcsövön keresztül nézzen.


91 percem a Mastodon pokolban 91 percem a Mastodon pokolban
A Mastodon-kísérlet eredménye ismét felvet egy régi kérdést: Meddig maradtak volna életben a mai SPD-ben az olyan nagy politikai alakok, mint Willy Brandt és Helmut Schmitd?


Rendrakás a PR-osztályon
3 évvel ezelőtt még arról álmodoztam, hogy Greta Thurnberget hívom meg sztárvendégként a megnyitó ünnepségre. De Greta PR-értéke azóta messze a negatívba zuhant.


Az NGO nem akar magasabb életszínvonalat
Ha jól értem, az embereket úgy fogják ott tartani, mint egy nagy szabadtéri állatkertben. A "spórolás, korlátozás, nélkülözés" példája.


Off-Grid Fair Augsburg
Az új vízió valahol a semmi közepén: Néhány hetente egy Tesla Semi félpótkocsis teherautó jön egy tartálykocsi utánfutójával, feltöltődik, és felveszi a termelt metanolt.


A császár új ruhái
Ezen a sajtótájékoztatón látható volt a lemondási kultúra hatása: nincsenek kritikus kérdések, mindent, ami elhangzik, egyszerűen szépen leírnak.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – hungarian: Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról. https://2022.pege.org/hungarian.htm