2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – greek

Ειδήσεις και δηλώσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία του κλίματος και την αναγκαία ανάπτυξη προς την παγκόσμια ευημερία.

Λειτουργική ενεργειακή μετάβαση έναντι γερμανικής ενεργειακής μετάβασης
Απλά και απλά: τα φωτοβολταϊκά χωρίς αποθήκευση παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια που πετάει, τα φωτοβολταϊκά με αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια πολύ αξιόπιστη παροχή ενέργειας.


Εξέλιξη αντί για καταστροφή
Έδωσα έμφαση στην ασφάλεια του σχεδιασμού ήδη από το 1992 στο πρώτο μου βιβλίο, "Ανάβαση στην ηλιακή εποχή". Μια λειτουργική ενεργειακή μετάβαση απαιτεί ασφάλεια σχεδιασμού για την οικονομία.


Αποδοτικότητα και αναλογιστικά μαθηματικά
Το κόστος ασφάλισης δείχνει πόσο πιθανή είναι μια συγκεκριμένη απώλεια και τι προσπάθεια μπορεί να καταβληθεί για να αποφευχθεί αυτή η απώλεια.


Λόγος και υδρογόνο
Επενδυτής θέλει να παράγει υδρογόνο με ηλιακή ενέργεια στη νότια Ιταλία, αλλά δεν έχει ιδέα πώς να μεταφέρει το υδρογόνο στη Γερμανία.


Όπως η άμμος στην έρημο - όπως το αλάτι στη θάλασσα
Η αίρεση της καταστροφής "Όρια στην Ανάπτυξη" θέλει συνεχώς να μας κάνει να πιστεύουμε σε μια απελπιστική κατάσταση αρνούμενη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανακύκλωση.


Πλανητικός καθαρισμός πίσω στα 350 ppm CO2
Χωρίς ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση του CO2, είναι αρνητές της κλιματικής αλλαγής, είτε αδαείς είτε θέλουν να καταχραστούν την κλιματική αλλαγή για τη δική τους πολιτική ατζέντα.


Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου
Ας συγκρίνουμε τώρα το βιοτικό επίπεδο ενός βασιλιά πριν από 1000 χρόνια με αυτό μιας κάπως φτωχότερης οικογένειας σήμερα. Ταξίδια, στέγαση, φαγητό, διασκέδαση, υγεία.


Αντί για 400.000 νέα διαμερίσματα ετησίως, καλύτερα σπίτια
Τα ιστορικά δεδομένα, τα μεγάλα σπίτια λόγω μικρότερης ζήτησης θερμότητας/m², τα μεγάλα σπίτια χρειάζονται λιγότερα δομικά υλικά/m² είναι ανακριβή σήμερα.


Θέλετε πλήρη άγνοια;
Με τον Γαλιλαίο Γαλιλέι, η πλήρης άγνοια αφορούσε μόνο πράγματα που δεν είχαν νόημα για τον απλό πολίτη. Η Ιερά Εξέταση αρνήθηκε να κοιτάξει μέσα από ένα τηλεσκόπιο.


Τα 91 λεπτά μου στην κόλαση των Mastodon Τα 91 λεπτά μου στην κόλαση των Mastodon
Το αποτέλεσμα του πειράματος Mastodon εγείρει και πάλι ένα παλιό ερώτημα: Πόσο καιρό θα είχαν επιβιώσει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Βίλι Μπραντ και ο Χέλμουτ Σμιτ στο σημερινό SPD;


Τακτοποίηση στο τμήμα δημοσίων σχέσεων
Πριν από 3 χρόνια ονειρευόμουν ακόμα να καλέσω την Greta Thurnberg ως καλεσμένη στην τελετή έναρξης. Αλλά η αξία της Γκρέτα στις δημόσιες σχέσεις έχει έκτοτε πέσει πολύ στο αρνητικό επίπεδο.


Η ΜΚΟ δεν επιθυμεί υψηλότερο βιοτικό επίπεδο
Αν καταλαβαίνω καλά, οι άνθρωποι θα κρατούνται εκεί σαν σε ένα μεγάλο υπαίθριο ζωολογικό κήπο. Ένα παράδειγμα του "εξοικονομώ, περιορίζω, στερούμαι".


Off-Grid Fair Augsburg
Το νέο όραμα για κάπου στη μέση του πουθενά: Κάθε λίγες εβδομάδες, ένα ημιφορτηγό Tesla Semi περνάει με ένα ρυμουλκούμενο βυτιοφόρο, φορτίζεται και παραλαμβάνει την παραγόμενη μεθανόλη.


Τα νέα ρούχα του αυτοκράτορα
Τα αποτελέσματα της κουλτούρας της ακύρωσης ήταν ορατά σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου: δεν υπάρχουν κριτικές ερωτήσεις, όλα όσα λέγονται απλά γράφονται όμορφα.
          2022 – Planetary Engineering Group Earth – PEGE.org – greek: Ειδήσεις και δηλώσεις σχετικά με τρέχοντα θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία το https://2022.pege.org/greek.htm